• Logoheader
Cagemax

Historie van onze club

logojogadorescfHoe het begon…

Jogadores CF is sinds 1 februari 2011 een officiële zaalvoetbalvereniging dat haar thuiswedstrijden speelt in de Oosterbliek te Gorinchem. Het zaalvoetbalgekke Gorinchem kent naast de KNVB-competities ook bedrijvencompetities en daar begon het allemaal voor de mannen in het kanariegele shirt met blauwe broek. Een groepje veldvoetballers wisselden eens in de week het gras in voor de zaal om niet alleen de Braziliaanse clubnaam en –kleuren te tonen, maar ook het bijbehorende sambavoetbal te laten zien. En met succes. Het eerste en uiteindelijk ook het enige jaar in de bedrijvencompetitie werd afgesloten met een kampioenschap.

Eerste KNVB-seizoen

In het vervolg zou Jogadores CF namelijk verder gaan in de KNVB-competities. Om te beginnen in de eerste klasse. Een overgang die het eerste seizoen met een derde plaats werd bekroond. De Hoofdklasse zou dat jaar dus nog met rust worden gelaten, maar niet voor lang. Het tweede seizoen in de eerste klasse werd namelijk bekroond met het eerste kampioenschap in de historie van de club.

Hoofdklasse en uitbreiding

En dat had enkele gevolgen voor het seizoen in de Hoofdklasse. Met de ervaren zaalvoetballer Richard Smaal als coach begon Jogadores CF zich te profileren als stabiele en ambitieuze zaalvoetbalvereniging met Cagemax als hoofdsponsor. Waar de eerste seizoenen enkel een eerste elftal de club vertegenwoordigde, groeide het ledenaantal van de club en daarmee ook het aantal teams. Van alleen een eerste elftal groeide de club tot de vijf teams die nu in het geelblauwe tenue hun zaalvoetbalkunsten vertonen. Waaronder een damesteam en dat mag uniek worden genoemd in de regio.

Het seizoen in de Hoofdklasse werd wederom een succesvolle. Het technische vernuft van het zaalvoetbal werd de jongens eigen gemaakt en dat wierp zijn vruchten af. Halverwege het seizoen stond de ploeg bovenaan en dat leverde de club een nominatie op voor het Gorcum Sportgala als ‘sportploeg van het jaar’. De goede lijn van de eerste seizoenshelft hield de ploeg vast tot het einde van het seizoen. De Hoofdklasse werd alweer na één seizoen verlaten door het tweede kampioenschap op rij waardoor Jogadores CF zich mocht melden in de Topklasse.

Topklasse / Gorcums ‘Sportploeg van het Jaar’

In het seizoen 2014/2015 kwam Jogadores CF uit in de Topklasse. Een stap die ook weer de nodige gevolgen kende. Paul Janssen, die zaalvoetbalervaring op deed in de jeugdteams van de KNVB, nam het roer over. De Topklasse leek even omschakelen en er werd vaker verloren dan de ploeg gewend was. In de eerste vijf wedstrijd zelfs drie keer. Desondanks herstelde de ploeg zich fenomenaal. Halverwege het seizoen stonden de mannen van Janssen fier bovenaan in de Topklasse en dat leverde wederom een nominatie op als ‘sportploeg van het jaar’. En dit keer met succes. De mannen mochten vanaf het podium hun galapakken aan het publiek tonen en aanvoerder Remie nam de prijs uit handen van zaalvoetbalbondscoach Marcel Loosveld in ontvangst

Het bleek een fijn steuntje in de rug, want ook de tweede seizoenshelft was Jogadores CF fenomenaal. Aan het einde van het seizoen 2014/2015 stonden de Gorcumse zaalvoetballers weer met de schaal omhoog. Uniek, want met dat kampioenschap speelt Jogadores CF in het seizoen 2015/2016 in de Eerste Divisie, het op één na hoogste zaalvoetbalniveau van Nederland. En dat is een prestatie die nog geen enkel Gorcums zaalvoetbalteam voor die tijd is gelukt.

Een niveautje hoger… / Wéér Gorcums Sportploeg van het Jaar

Met drie kampioenschappen op rij begon Jogadores CF/Cagemax in september 2015 aan het avontuur in de Eerste Divisie, het op één na hoogste zaalvoetbalniveau van Nederland. Met een nieuwe trainer, maar geen onbekende: Johan van der Hoek. Hij was in het seizoen in de Hoofdklasse al betrokken bij de ploeg, destijds onder trainer Richard Smaal.

Het seizoen in de Eerste Divisie was het eerste seizoen waarin Jogadores CF niet vanzelfsprekend met de winst ervan door ging. De ploeg knokte om degradatie te voorkomen, een groot contrast met alle voorgaande seizoenen.

Ondanks dat werd Jogadores CF op het Gorcums Sportgala wederom beloond met de fraaie titel ‘Gorcums Sportploeg van het Jaar’. Op basis van het kampioenschap in de Topklasse in het seizoen 2014/2015. Doelman Edek Godlewski kreeg de prijs uit handen van Gorcumer en assistent-trainer bij PSV, Ruud Brood. Voor de tweede keer mag Jogadores CF die eervolle titel dragen, een unicum.

Met die titel op zak wist Jogadores CF in de tweede seizoenshelft zich veilig te spelen door directe concurrenten te verslaan. Ook in het seizoen 2016/2017 wist Jogadores CF zich te handhaven de Eerste Divisie. 

Vernieuwd Jogadores CF pakt de volgende afslag

Na een tijdje op het één na hoogste zaalvoetbalniveau van Nederland actief te zijn geweest neemt Jogadores CF een stap terug. Er komen zowel bestuurlijk nieuwe mensen als in het eerste elftal. De enige bestuurslid die zijn taak voortzet is de voorzitter. Verder gaat het nieuwe bestuur bestaan uit; Patrick Zwart, Boudewijn Venenkamp, Danny Broere, Ben Vissers en Collin van Bezooijen. Jogadores CF komt in het seizoen 2018/2019 uit in de topklasse van Nederland. 

 • 100% Voetbal
 • Allom
 • Attema
 • Dorcas Hulp & Ontwikkeling
 • Erik Logo
 • Flashback
 • Ijkelenstam Keukens
 • Korver Living
 • La Cubanita
 • NOLI Bouwmaterialen
 • Ouwehand Bouw & Vastgoedrealisatie
 • PondaRosa
 • Poolcentrum De Munt
 • RiBo Gorinchem
 • Rivierenland Fonds